Marketing

Mijëra ukrainas kanë ikur në vendet fqinje në perëndim që nga pushtimi i Rusisë. Ishin kryesisht gra, fëmijë dhe të moshuar që mbërritën në stacionin e trenit Przemyśl në Poloni të premten, që u panë gazetarët nga agjencia e lajmeve AP.

Shumë burra u tërhoqën zvarrë nga trenat pak para kufirit, raportoi Daria nga Kievi, e cila nuk donte të jepte emrin e saj të plotë, me lot.

Edhe baballarët që udhëtonin me fëmijët e tyre nuk u lejuan të largoheshin nga vendi.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ua ndaloi të enjten burrave në moshë luftarake të largoheshin nga vendi.

68 vjeçarja, Ëilma Sugar tha se u largua nga vendlindja e saj Uzhhorod, pranë kufirit hungarez, nga frika. Por, djali i saj 47 vjeçar nuk u lejua të kalonte.

“Ne jemi përtej kufirit. Por ata thjesht nuk donin ta linin të vinte me ne”, tha ajo pasi mbërriti në Zahony, Hungari.

Një grua tjetër në trenin e saj, Erzsebet Kovacs, tha se pa burra që refuzoheshin të hynin në stacione.

“Ne femrat u futëm, por burrave u tha të shkonin anash”, tha 50 vjeçarja.

Një ukrainas i prekur nga ndalimi i udhëtimit tregon për CNN se si u largua nga qyteti i tij i lindjes Odessa në juglindje të vendit.

Ai hartoi një plan për të takuar gruan e tij bjelloruse në Poloni. “Ajo është shtatzënë. Më duhet të shkoj tek ajo!”, thotë 45 vjeçari.

Tani edhe atij i refuzohet hyrja. Ai tregon për momentin kur u dëgjuan sirenat në Odessa.

“Isha i shokuar. Nuk na thanë as ku të strehoheshim. Dhe tani po na thonë që nuk na lejojnë as të dalim jashtë vendit”, tha i dëshpëruari./albora.ch/.

Marketing