Pas njoftimit të djeshëm për fundin e afërt të karantinës dhe telepunimit, këshilltari federal Alain Berset foli në një intervistë rreth përfundimit të “fazës akute”.

Marketing

Ministri i Shëndetësisë mohoi se fëmijët janë harruar në epidemi, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Në një intervistë të regjistruar mbrëmë, por të transmetuar sot nga “Samstagsrudschau” e radios zvicerane gjermane Srf, Berset specifikoi se njoftimi i bërë dje në Aarau nuk do të thotë fundi i pandemisë, por përkundrazi “fundi i fazës akute, në të cilën Këshilli Federal duhej të ndërhynte aq shumë.

“Unë besoj se tani kemi një perspektivë që nuk ka qenë aq e mirë për një kohë të gjatë”, shtoi Këshilltari Federal.

Ai u shpreh: “Mund të ishim përgatitur më mirë. Në vitin 2018 dhe 2019, askush nuk kishte menduar për një epidemi kaq brutale”.

Ministri i Shëndetësisë u përpoq të hartonte një ekuilibër duke e pyetur popullsinë: “Në cilin vend tjetër do të kishit dashur të jetonit gjatë kësaj pandemie”. /albora.ch/

Marketing