Marketing

Dua Lipa po përballet me një padi të dytë për të drejtat e autorit për këngën e saj Levitating, më pak se një javë pasi një grup reggae në Florida e paditi këngëtaren për plagjiaturë të supozuar, raporton Billboard.

Kantautorët L Russell Brown dhe Sandy Linzer pretendojnë se melodia e hapjes së këngës hit, kënga më e gjatë Top 10 ndonjëherë nga një artiste femër në Billboard Hot 100 në SHBA, është një “dublikatë” e melodisë së këngës së tyre të vitit 1979 Wiggle and Giggle All Night dhe kënga e tyre e vitit 1980, Don Diablo.

“Të pandehurit kanë hequr dorë nga pronësia intelektuale e paditësve,” shkruajnë avokatët e Broën dhe Linzer në një ankesë të ashpër. “Paditësit ngrenë padi në mënyrë që të pandehurit të mos shmangin shkeljen e tyre të qëllimshme”.

Autorët e këngëve theksuan intervistat me Lipën, në të cilat thanë se ajo “pranoi se qëllimisht imitonte epokat e mëparshme” dhe “mori frymëzim” nga muzika historike për tingullin “retro” të albumit të saj të vitit 2020, Future Nostalgia.

Padia e tyre pretendon se “melodia e nënshkrimit” nga prezantimi i Levitating kopjoi një pjesë të ngjashme të këngëve të tyre dhe përmendi popullaritetin e atij seksioni të Levitating në TikTok si çelësin e suksesit të tij.

Po ashtu javën e kaluar, Lipa u padit nga grupi i Floridës Artikal Sound System, i cili pretendoi se Levitating ishte aq i ngjashëm me këngën e tyre Live Your Life të vitit 201,  saqë ishte “shumë e pamundur që Levitating të ishte krijuar në mënyrë të pavarur”.

Lipa nuk i është përgjigjur në asnjërën prej pretendimeve. Po ashtu, përgjigje nuk pati as për The Guardian që ka kontaktuar me përfaqësuesit e këngëtares./albora.ch/

Marketing