Cressier (NE) do të presë centralin diellor më të fuqishëm tokësor në Zvicër, nga Energy Group dhe Grupi E.

Marketing

Nga nëntori i këtij viti ai do të ketë rreth 19,000 panele fotovoltaike ku do të prodhojë mbi 60% të elektricitetit të konsumuar vetëm nga rafineria zvicerane, raporton lematin.ch, përcjellë albora.ch.

Struktura do të bëhet në bazë të biodiversitetit, ku do të lehtësojë novacionin CSEM (qendër zvicerane kërkimi dhe zhvillimi).

Paneli do të vendoset në një zonë industriale me një sipërfaqe prej 45,000 m2, ku do të përfshihen më shumë se 19,000 panele statike. Investimi do të shkojë në 6.5 milion franga./albora.ch/

Marketing