“Dita e 17-të e luftës ka përfunduar. Lufta për të drejtën për të qenë i lirë. Për të drejtën për të jetuar në tokën tonë ashtu siç e duam ne, ukrainasit. Nuk është mënyra se si dikush ka menduar për ne. Dhe kundër nesh. Kundër natyrës sonë. Kundër karakterit tonë.”

Marketing

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka publikuar një fjalim të ri, pas përfundimit të ditës së 17-të të agresionit rus në Ukrainë.

Ai shpalli një numër dekoratash ushtarake për ushtarët ukrainas – shumica prej tyre u dhanë pas vdekjes.

Sipas Zelenskyit, 1300 ushtarë ukrainas janë vrarë dhe të premten, midis 500 dhe 600 ushtarë rusë iu dorëzuan forcave ukrainase.

Autoritetet lokale kanë thënë se një referendum po planifikohet nga Rusia me synimin për ta bërë rajonin një republikë separatiste të ngjashme me disa pjesë të tjera të Ukrainës lindore – Donetsk dhe Luhansk.

“Pushtuesit rusë nuk mund të na pushtojnë. Ata nuk kanë një forcë të tillë. Ata nuk kanë një shpirt të tillë. Ata mbahen vetëm pas dhunës. Vetëm nga terrori. Vetëm në armë, të cilat i kanë shumë. Por pushtuesit nuk kanë asnjë bazë natyrore për jetë normale. Që njerëzit të ndjehen të lumtur dhe të ëndërrojnë. Ata janë organikisht të paaftë për ta bërë jetën normale! Kudo që Rusia ka ardhur në një tokë të huaj, ëndrrat janë të pamundura.”

“Nuk do ta nënvlerësoj kërcënimin. Dhe nuk do t’i ekzagjeroj arritjet. Ne jemi njerëz të ndershëm, jo si Ministria e Mbrojtjes e Rusisë. Që gënjen të gjithë – miliona qytetarë të saj dhe madje edhe kreun e Federatës Ruse. Kështu që unë them sinqerisht: Ne ende duhet të luftojmë. Çdo ditë dhe çdo natë duhet të kërkojmë mënyra për t’i shkaktuar dëm maksimal armikut. Në të gjitha fushat e mbrojtjes. Pranë Zhytomyr dhe Kiev, afër Chernihiv dhe Sumy, afër Kharkiv dhe Luhansk, pranë Donetsk dhe Mariupol, në jug të vendit dhe në vijën e frontit diplomatik”.

“Shikoni kush po largohet nga Rusia tani. Kush e tërheq biznesin. Këta janë profesionistë që mund të jenë konkurrues në tregun global. Këta janë specialistë të IT-së që nuk duan të jetojnë në një zonë ku nuk ka liri. Këta janë biznesmenë që mendojnë se çdo moment do t’u hiqet gjithçka. Këta janë artistë që e dinë se krijimtaria në një territor ku jeta e njeriut është e pavlerë është gjithashtu e pavlerë. Rusia e humb trurin. Humb talentin. Humb para.” /albora.ch/

Lexo edhe:

Marketing