Britania e Madhe dhe Suedia kanë nënshkruar një marrëveshje të përbashkët ndihme në raste sulmesh ushtarake apo fatkeqësis natyrore.

Marketing

I pyetur se si do të ndihmohet Suedia gjatë periudhës së “zonës gri” deri sa të pranohet në NATO, kryeministri britanik Boris Johnson tha se po diskutohet për këtë çështje.

Ai shtoi se Britania është e gatshme t’i vijë në ndihmë Suedisë “me çfarëdo që të kërkojë”, në rast të një sulmi apo fatkeqësie natyrore.

Kryeministrja suedeze Magdalena Andersson thotë se pakti mund të përfshijë mbështetje ushtarake në kohë krize. Gjatë nënshkrimit të paktit, Johnson e quajti si një “gur të rëndësishëm për zhvillimin e marrëdhënieve në të ardhmen.”/albora.ch/

Marketing