Sot reshjet e dendura të borës shkaktuan probleme, veçanërisht në Greqinë qendrore dhe jugore. Në shumë rajone, mbrojtja civile greke dërgoi mesazhe paralajmëruese për banorët dhe u bëri thirrje të mos dilnin nga shtëpia nëse është e mundur.

Marketing

Shkollat ​​mbetën të mbyllura. Në kryeqytetin Athinë, trafiku u shkatërrua në vende, sepse rrallë bie borë, vështirë se dikush ka goma dimri. Situata ishte e vështirë edhe në autostradat e vendit, disa prej të cilave duhej të mbylleshin. /bluewin.ch/

Shumë shtëpi nuk janë të dizajnuara për temperatura të ulëta. Në situata të tilla, qeveria e qytetit të Athinës hap ndërtesa publike që ngrohen për të pastrehët dhe ata që nuk mund të ngrohin apartamentet e tyre.

Është viti i dytë me radhë që Greqia po përballet me reshjet e dendura të borës në dimër pas valëve shkatërruese të të nxehtit në verë. Ndërsa bora nuk është e pazakontë në veri të vendit, ishujt si Kreta dhe Mykonos tani janë gjithashtu të mbuluara me dëborë. /albora.ch/

Marketing