Rusia ka bërë të ditur se deri tani ka ndaluar hyrjen e 963 amerikanëve, duke përfshirë presidentin amerikan, Joe Biden dhe Sekretarin e Shtetit Antony Blinken.

Marketing

Ndalimet kryesisht simbolike të udhëtimit janë pjesë e një spiraleje në rënie në marrëdhëniet e Rusisë me Perëndimin që nga pushtimi i saj i Ukrainës më 24 shkurt, gjë që bëri që Uashingtoni dhe aleatët e tij të vendosin sanksione drastike ndaj Moskës dhe të rrisin furnizimet me armë për Ukrainën, shkruan Reuters.

Më vete, Ministria e Jashtme tha se kishte shtuar 26 emra të rinj në listën e kanadezëve që i ka ndaluar të udhëtojnë në Rusi, duke përfshirë shefat e mbrojtjes, drejtuesit e industrisë së mbrojtjes.

Duke publikuar listën e plotë të amerikanëve të ndaluar për herë të parë, në njoftimin e ministrisë thuhet: “Ne theksojmë se veprimet armiqësore të ndërmarra nga Uashingtoni, që bumerang kundër vetë Shteteve të Bashkuara, do të vazhdojnë të marrin një kundërshtim të duhur”.

Emrat e shpallur më parë në listën e madhe përfshinin Sekretarin e Shtetit Antony Blinken, Sekretarin e Mbrojtjes Lloyd Austin dhe shefin e CIA-s William Burns.

Marketing