Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, thotë se kriza në Ukrainë ishte një çështje globale që rriti rëndësinë e ruajtjes së rendit ndërkombëtar, integritetit territorial dhe sovranitetit.

Marketing

Komentet e Biden-it të dorëzuara në hapjen e takimit “Quad” të liderëve Indo-Paqësor në Tokio vijnë një ditë pasi ai e prishi konventën dhe vullnetarisht dha mbështetjen ushtarake të SHBA për Tajvanin, ishullin e vetëqeverisur të pretenduar nga Kina, shkruan Euronews.

“Kjo është më shumë se një çështje evropiane. Është një çështje globale,” tha Biden për krizën në Ukrainë në takimin e katërt të Shteteve të Bashkuara, Japonisë, Indisë dhe Australisë.

Biden theksoi se Uashingtoni do të qëndrojë me aleatët e tij dhe do të nxisë një rajon të lirë dhe të hapur Indo-Paqësor.

“E drejta ndërkombëtare, të drejtat e njeriut duhet të mbrohen gjithmonë, pavarësisht se ku shkelen ato në botë”, tha ai.

Marketing