Reperi 35-vjeçar Besko, i cili ndoshta është i dëbuari më i njohur në Zviccër, ka rrëfyer për jetën e tij në një dokumentar të SRF-së.

Marketing

Besko i cili thuhet se tashmë jeton në Shqipëri, u deportua dy herë. Njëherë në vitin 2016 dhe herën e dytë më 18 dhjetor të vitit të kaluar ku në Zvicër ai po vuante dënimin për një grabitje në Dübendorf ZH, raporton Blick – transmeton Albora.ch.

Në moshën 16-vjeçare, në fillim të karrierës së tij kriminale, ai foli për herë të parë me regjisorin në Kosovë, të cilit i tha se ndjeshmërinë e ka mësuar në burg.

Por Besko pretendon se megjithatë nuk është penduar, përveç për vuajtjeve që u shkaktoi viktimave dhe për familjen e tij.

Në Kosovë, rreth vitit 2016, ai thotë: “Kam qenë në burg në Zvicër mbi pesë vjet. Në fillim ishte pothuajse më e vështirë për mua këtu në Kosovë sesa në burg. Në burg ke qelinë, ushqimin, punën. A e dinit që ishit në Zvicër? Këtu nuk keni punë, para, asgjë”.

Ai gjithashtu thotë: “Tashmë tingëllon çmenduri: më mirë të jem i mbyllur në Zvicër dhe disi të ndihem si në shtëpinë time – në vend që të jem këtu dhe çdo ditë është një luftë.”

Nëse nuk do bënte krime të tjera, Besko në vitin 2021 mund të ishte kthyer në Zvicër, por ai kishte muaj që udhëtonte dhe punonte në një lokal në shtetin zviceran falë një pasaporte që kishte marrë nga një ndërmjetës në Itali, pronari i së cilës dukej si reperi.

Por në vitin 2019, reperi kishte grabitur postën.

Në dokumentarin e SRF-së, Besko jep të njëjtën arsye për krimin e tij si në gjykatë.

Thotë se u konfliktua me një klan në Kosovë, kishte borxhe dhe u përplas me armë zjarri. Këto deklarata të vështira për t’u verifikuar nuk ishin të dobishme për të në gjykatë. Krahas kohës që ka kaluar tashmë në burg, do të thotë: 10 vjet dëbim nga vendi.

Reperi, i cili thuhet se tani jeton në Shqipëri, thotë për “Tagesanzeiger”: “Këtë herë kam mbaruar me Zvicrën”. Dhjetë vjet më vonë, ai nuk do të kthehet më në Zvicër, në vendin ku u rrit, ku u rrit i biri.

Marketing