Rreth 89% e të rriturve në Belgjikë janë plotësisht të vaksinuar dhe 67% tani kanë marrë gjithashtu një vaksinë përforcuese.

Kryeministri Alexander De Croo tha se nga 1 marsi seria fillestare e vaksinimit do të jetë e vlefshme vetëm për pesë muaj, me përforcues të nevojshëm për të mbajtur aktive kalimet për COVID, megjithëse ato do të ishin ende të vlefshme me një test ose shërim të fundit nga infeksioni, shkruan Reuters.

Marketing

Ky kufi pesëmujor është ndër më të shtrënguarit në Evropë. Për Francën fqinje, është shtatë muaj, ndërsa udhëzuesi në mbarë BE-në për udhëtimet brenda bllokut është vendosur në nëntë, transmeton tutje albora.ch.

Belgjika është në mes të valës së pestë të infeksioneve COVID, me kulmin që nuk pritet për të paktën disa javë.

Megjithatë, pranimet në spital po rriten me një ritëm shumë më të ngadaltë dhe numri i pacientëve në kujdesin intensiv po bie./albora.ch/

Marketing