Apple ka humbur pozicionin e saj si kompania më e vlershme në botë mes një shitjeje të gjerë të aksioneve të teknologjisë.

Marketing

Prodhuesi i naftës dhe gazit në Arabinë Saudite, Aramco, ia ka marr vendin e parë prodhuesit të iPhone për herë të parë në pothuajse dy vjet.

Investitorët kanë shitur aksione në firmat e teknologjisë teksa kalojnë në ato që i shohin si asete më pak të rrezikshme.

Bitcoin, kriptovalutat e tjera kryesore dhe asetet digjitale kanë vazhduar gjithashtu të bien ndjeshëm.

Dje aksionet e Apple ranë me më shumë se 5% në Nju Jork, për të përfunduar ditën e tregtimit me një vlerësim të tregut të aksioneve prej 2.37 trilion dollarë. Kjo do të thoshte se humbi pozicionin e saj si kompania me më shumë vlerë paraje në botë ndaj prodhuesit të naftës dhe gazit Aramco, i cili vlerësohej në 2.42 trilion dollarë.

Marketing