Sipas një krahasimi të ri nga mbikqyrësi federal i çmimeve, laboratorët zviceranë i ngarkojnë çmimet shumë herë më të larta se kolegët e tyre në vendet fqinje.

Marketing

Për shembull, një analizë gjaku në zyrën e mjekut zviceran kushton 31 herë më shumë se çmimi gjerman, pra 17.1 franga në vend të 60 centëve, raporton 20min, përcjellë albora.ch.

Përfaqësues të organizatave të konsumit dhe politikanëve pou bëjnë thirrje autoriteteve të ndërmarrin veprim.

Sipas mbikqyrjes së çmimeve, kostot kanë shpërthyer fjalë për fjalë në vitet e fundit. /albora.ch/

Marketing