Në fillim të majit, ofruesi gjerman i transportit Flixtrain njoftoi se do të fillonte shërbimin nga Bazeli në Berlin (dhe mbrapa) nga qershori. The Local tregon se çfarë duhet të dini.

Marketing

Ofruesi gjerman i transportit Flixtrain ka njoftuar se do të nisë në Zvicër nga 23 qershori . Ofruesi me kosto të ulët po ofron 10 franga (10 euro) bileta nga Bazeli në Berlin, midis tarifave të tjera të lira.

Kompania me kosto të ulët, e cila është vendosur si konkurrenti kryesor i Deutsche Bahn në Gjermani gjatë viteve të fundit, kryen shërbime të autobusëve dhe trenave në distanca të gjata. 

Kur do të funksionojnë shërbimet?

Linjat drejt dhe nga Bazeli funksionojnë nga e enjtja në të hënë, me një lidhje në ditë në të dy drejtimet. 

Nga Basel Badischer Bahnhof deri në Berlin Hauptbahnhof do të duhen 8 orë e 45 minuta. 

Një udhëtim me ICE gjermane do të zgjasë pak më shumë se 7 orë. 

Linja e re është pjesë e një zgjerimi të shërbimeve që do të përfshijë rreth 70 destinacione në Gjermani. 

OK, por a do të kushtojë vërtet 10 CHF?

Çmimi i biletës rrëmbeu titujt kryesorë, me Flixtrain që tha në konferencën e tij për shtyp se udhëtimi gati nëntë orësh do të kushtonte vetëm 10 CHF (10 euro). 

Zëdhënësi i Flixtrain, Sebastian Meyer, i tha gazetës zvicerane Watson se biletat do të fillonin me 10 CHF, por biletat më të shtrenjta do të ishin në dispozicion kur ofertat CHF10 të shiten. 

“Nëse kontigjenti më i lirë i biletave shitet, hyn në fuqi kontigjenti tjetër më i lartë. Në këtë mënyrë, ne mund t’u ofrojmë gjithmonë pasagjerëve tanë bileta të lira. Çmimet e përballueshme janë ende të mundshme për shkak të përdorimit përkatës të udhëtimeve individuale.”

Për të marrë tarifën më të lirë të mundshme, udhëtarët këshillohen të rezervojnë herët. 

Zbulohet: Si të gjeni bileta të lira treni në Zvicër

Biletat midis Bazelit dhe Berlinit mund të kushtojnë deri në 150 CHF ose 160 euro nga SBB e Zvicrës ose Deutsche Bahn e Gjermanisë, përkatësisht, megjithëse rezervimi paraprak mund të ulë çmimin deri në 30 CHF. 

Ku do të ndalet treni për (dhe nga) Berlin?

Në secilin drejtim, treni do të ndalojë në: Karlsruhe, Baden-Baden, Offenburg, Freiburg, Wiesloch, Bad Hersfeld dhe Weil am Rhein. 

Çfarë tjetër është ndryshe nga Flixtrain?

Përveçse është jeshile e ndezur, Flixtrains ju lejon të merrni biçikletën tuaj me vete, gjë që nuk lejohet në shumicën e trenave të distancave të gjata ICE në Gjermani. 

A ka ndonjë destinacion tjetër brenda Zvicrës? 

Deri më tani, Bazeli do të jetë destinacioni i vetëm zviceran. Dy linjat e tjera të reja janë Shtutgarti në Hamburg dhe Berlini në Weisbaden. 

Përveç biletës prej 10 frangash (10 euro) nga Bazeli në Berlin, udhëtimet e tjera brenda Gjermanisë do të fillojnë me 5 franga (5 euro). 

Më shumë informacion mund të gjeni nga Flixtrain në lidhjen e mëposhtme. 

Rrugët e zgjeruara mund të shihen në imazhin e mëposhtëm. 

Një vështrim në rrjetin e rrugëve të Flixtrain në 2022. Harta: Flixtrain

Marketing