Në një konferencë të mbajtur nga Këshilli Federal i Zvicrës, ministri i shëndetësisë Alain Berset tha se “Duhet të shkohet deri në fund”.

Marketing

 “Nuk ka rrugë të shkurtër për një pandemi, ne duhet të shkojmë deri në një situatë endemike. Do të ketë shumë të tjera ngjitëse në ditët dhe javët në vijim. Rruga deri në fund është të vaksinohesh dhe të përmirësohesh dhe të jesh i durueshëm dhe i kujdesshëm.” Kjo hap seancën e pyetjeve dhe përgjigjeve, tha ndër të tjera Berset.

Masat e marra, sipas Berset janë efikase dhe se për këtë arsye zgjatja deri në fund të marsit ka kuptim.

Megjithatë, situata është duke u vlerësuar në vazhdimësi dhe masat do të zbuten sa më shpejt që të jetë e mundur. Këtu tashmë janë ndërmarrë hapat e parë, si ulja e karantinës nga dhjetë në pesë ditë./albora.ch/

Marketing