Në kuadër të një projektrishikimi të ligjit për të huajt dhe integrimin, Këshilli Federal propozon uljen e asistencës sociale të paguar për shtetasit e vendeve të treta.

Marketing

Megjithatë, shumica e pjesëmarrësve në procesin e konsultimit, i cili përfundoi të martën, janë kundër kësaj mase , sepse do të ndikonte në familjet me fëmijë. Sipas Social Demokratëve dhe të Gjelbërve, rregullorja e re e planifikuar shkel gjithashtu ndalimin e diskriminimit.

Vetëm Partia Popullore Zvicerane (SVP) dhe Qendra mbështesin planin e Këshillit Federal, njofton The Local.

Shifrat e qeverisë federale tregojnë se kantonet dhe komunat shpenzojnë rreth 2.8 miliardë franga për ndihmën sociale – nga 900 milionë në 2010.

Foto: Pixabay (Ilustrim)

Marketing