Zgjatja e disa masave në dhjetor nga parlamenti që synojnë zbutjen e pasojave negative të koronvirusit, veçanërisht në ekonomi dhe punë, kërkon një injektim të mëtejshëm të burimeve, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Marketing

Këshilli Federal vendosi 3.4 miliardë franga në tërësi, si shtesa e parë në buxhetin e Konfederatës së vitit 2022.

Për të pakësuar pasojat e pandemisë, për vitin 2022 deri tani janë vendosur gjithsej 7.2 miliardë, përfshirë tre kreditë shtesë të vendosura sot nga ekzekutivi.

Në periudhën dy vjeçare 2020-2021, shpenzimet e Konfederatës arritën në rreth 30 miliardë për të përballuar krizën./albora.ch/

Marketing