Krahasuar me gjermanët, zviceranët janë më të ftohtë, më të largët dhe më pak spontan. Kjo është arsyeja pse disa njerëz tërhiqen. A njihni shembuj të tillë apo i përjetoni vetë? Na tregoni për përvojat tuaja.

Marketing

Peizazhet e bukura, malet, trupat ujorë, cilësia e lartë e jetës dhe pagat e larta motivojnë mijëra gjermanë të emigrojnë në Zvicër çdo vit. Por jo të gjithë qëndrojnë përgjithmonë, shumë migrojnë përsëri. Një gazetare lexuese na tregoi për problemet e krijimit të një rrethi miqsh: “Nuk mund të duroj më këtu, zviceranët janë shumë të ftohtë”, na shkruan ajo. Ajo gjithashtu ankohet: “Më pëlqen shumë Zvicra, por duhet të pajtohem muaj më parë me miqtë e mi përmes Doodle para çdo takimi. Eshte e veshtire.” 

Jeni vetë gjermane dhe keni vite që jetoni në Zvicër? Po kthehesh në Gjermani apo do të emigrosh? Me gjithë përpjekjet tuaja, nuk keni mundur të integroheni apo jeni ndjerë të integruar? A ndiheni shpesh të padëshiruar? Si e keni përjetuar zviceranin? Na tregoni për aventurat dhe përvojat tuaja.

Marketing