Çmimet e energjisë elektrike në vitin e ardhshëm mund të rriten me 20% ose më shumë. Kështu pretendojnë kompanitë e këtij sektori. Për një apartament me 5 dhoma në vitin 2023, do të kishte kosto më të larta prej 180 frangash. Një nga arsyet është lufta në Ukrainë.

Marketing

Deri në 6,000 franga në kosto shtesë
Bizneset, të tilla si një furrë e madhe apo restorant, do të duhet të llogarisin një rritje të kostos deri në 6,000 franga. Kjo është ajo që del nga një sondazh i kryer nga Shoqata e Kompanive Zvicerane të Energjisë Elektrike (AES) midis anëtarëve të saj. Hulumtimi synohet si vlerësimi i parë i situatës, sqarohet në komunikatën e sotme për media. Tashmë në vitin 2021 ka pasur rritje të çmimit të energjisë, për shembull për shkak të kostos më të lartë të karburanteve dhe pezullimit të aktiviteteve të disa termocentraleve. Tani, me luftën në Ukrainë, presioni mbi çmimet është rritur më tej.

Çmimi varet nga furnizuesi
, megjithatë, rritjet nuk janë të njëjta për të gjithë, por ndryshojnë nga furnizuesi në furnizues. Kjo varet shumë nga shkalla e prodhimit të pavarur të energjisë së kompanive të ndryshme dhe ekspozimi i tyre në treg.

Marketing