Këshilli Federal ka dhënë ndihmë për kompanitë në vështirësi deri në fund të qershorit.

Marketing

Konfederata do të vazhdojë të marrë një pjesë midis 70% dhe 100%, ndërsa kantonet mund të vendosin vetë në se do të zbatojnë apo jo urdhëresën, e cila do të hyjë në fuqi në 8 shkurt, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Kompanitë në vështirësi për shkak të pandemisë së koronvirusit të ashtuquajturat raste të rreptëisë , do të jenë në gjendje të marrin ndihmë deri në 30 qershor tjetër.

Kjo u vendos sot nga Këshilli Federal duke miratuar urdhëresën përkatëse, e cila do të hyjë në fuqi më 8 shkurt.

Si tani, kantonet janë përgjegjëse për zbatimin e urdhëresave mbi rastet e vështirësive, të cilat mund të japin kontribute ndaj ndërmarrjeve që pësojnë humbje të konsiderueshme në qarkullim. Urdhëresa Federale mbulon rënien e të ardhurave midis janarit dhe qershorit 2022.

Kompanitë e mëdha duhet të konfirmojnë se kanë marrë të gjitha masat e arsyeshme të vetëfinancimit të pagueshme që nga fillimi i janarit 2021, në veçanti për të mbrojtur likuiditetin dhe bazën e kapitalit të tyre./albora.ch/

Marketing