Marketing

Ngjyrat e verdha dhe bluja janë të kudondodhura këto ditë. Miliona njerëz kanë treguar solidaritetin e tyre me Ukrainën në kohë lufte dhe janë përgjegjës për një det me flamuj ukrainas gjatë protestave kundër luftës. Edhe në Zvicër kërkesa për flamuj të kaltër dhe të verdhë është përmes çatisë.

Kjo është veçanërisht e dukshme në fabrikën e flamurit Alp në Wohlen AG. 

Shefi Samuel Keller ishte plotësisht i mbingarkuar nga kërkesa e papritur për flamuj ukrainas. Prodhimi është në ecje të plotë.”Që nga shpërthimi i luftës, ne kemi shitur tashmë 300 flamuj përmes dyqanit tonë online,” thotë Keller për Blick

Dhe ka gjithnjë e më shumë. Më shumë porosi erdhën brenda natës.

Prodhohen vetëm flamujt e Ukrainës

Të dhjetë punonjësit aktualisht janë të zënë me prodhimin e flamujve. Edhe nxënësit, të cilët zakonisht bëjnë punë në kompjuter, duhet ta bëjnë këtë.

Normalisht prodhohen 40 flamuj në ditë. Ato ditë kanë mbaruar. Tani kompania prodhon 250 flamuj në ditë. Dyert e fabrikës janë të hapura përgjithmonë. Dërgesat vijnë dhe shkojnë. Gjithçka filloi më 24 shkurt, ditën e parë të luftës.

Ndërkohë, Alpflaggen AG prodhon vetëm flamuj në ngjyrë blu dhe të verdhë. Klientët mund të zgjedhin midis flamujve të ballkonit dhe flamujve të mëdhenj ngritës. “Bestselleri është padyshim flamuri i ballkonit për 20 franga”, thotë Keller.

Por nuk bëhet fjalë për paratë, sqaron ai. 

“Qëllimi ynë me fushatën nuk është të fitojmë sa më shumë para. Ka të bëjë me solidaritetin me Ukrainën”. 

Pra, çmimet e shitjes së flamujve u vendosën në atë mënyrë që vetëm të mbulonin kostot e prodhimit. Kështu që Keller nuk bën fitim me të. Keller: “Por ne i shitëm disa flamuj shoqatave të lagjeve, të cilat më pas do t’i shisnin për një kauzë të mirë”.

Producenti i flamurit qëndron pas projektit me trup e shpirt. Ai është i bindur: Në kohë si këto, njerëzit duhet të tregojnë ngjyrat e tyre. “Një flamur ka një rëndësi të jashtëzakonshme për një vend. Nëse ajo bie, bie edhe toka. Sa më shumë flamuj të varen, aq më shumë mund të ndalohet agresori”. /albora.ch/

Marketing