Burri që sulmoi vajzën e tij me thikë në Sattel SZ në vitin 2020 duhej të qëndronte në burg për më pak kohë nga sa kërkoi prokurori. Gjykata Penale e ka dënuar me nëntë vite burg për tentativë vrasje dhe incest.

Marketing

Siç njoftoi të martën gjykata penale në Schwyz, do të dëbohet nga vendi për 15 vjet.

Në gjyqin e së enjtes së kaluar, prokurorët kishin kërkuar 13 vjet për tentativë vrasje dhe incest. Mbrojtja kishte deklaruar tentativë për vrasje dhe një dënim me pesë vjet burg, shkruan blick.ch, përcjell albora.ch.

Burri kishte një lidhje romantike me vajzën e tij 28-vjeçare dhe një djalë me të. Më 18 gusht 2020, ai sulmoi gruan në dhomën e saj të gjumit me një thikë kasapi dhe e plagosi rëndë.

Sipas prokurorit publik, sfondi i krimit ishte se gruaja kishte dëshiruar një lidhje të hapur dhe donte të prostituonte. Akti ishte një lloj zgjidhjeje e babait.

Mbrojtja e cilësoi vajzën si manipuluese. Ajo nxiti qëllimisht xhelozinë e babait të saj të varur. Burri ishte në gjendje të kontrollonte veprimet e tij vetëm në një masë të kufizuar.

Gjykata e cilësoi si të vështirë klasifikimin ligjor të aktit. Është një rast kufitar, aq më tepër që ka indikacione për vrasje siç kërkohet nga prokuroria publike, por edhe për vrasje nga pakujdesia siç pretendon mbrojtja.

Në një vlerësim të përgjithshëm, akti duhet të klasifikohet si tentativë vrasje, tha gjykata. Nuk mund të supozohet as një mungesë e veçantë skrupujsh dhe as një emocion i dhunshëm i justifikuar. Me rastin e caktimit të dënimit, gjykata ka pasur parasysh edhe pakësimin e përgjegjësisë penale të të akuzuarit.

Vendimi nuk është ende ligjërisht i detyrueshëm. /albora.ch/

Marketing