Në prag të vendimit për të blerë avionë të rinj luftarakë dhe një sistem mbrojtjeje tokë-ajër, Zvicra nuk kishte kontakt më të ngushtë me asnjë ofrues tjetër sesa me Francën.

Vendi shpresonte se Zvicra do të zgjidhte avionin Rafale dhe një sistem raketor të prodhimit francez dhe, në këmbim, premtoi lëshime tërheqëse: në të ardhmen, një përqindje më e lartë e taksave të paguara nga udhëtarët ndërkufitarë në Francë duhet të kthehen në Zvicër, raporton 20min.ch, përcjellë albora.ch.

Marketing

Vendimi në favor të avionëve amerikanë F-35 ka pasoja financiare: Franca, e cila kishte llogaritur me vendosmëri një biznes të avionëve luftarakë me Zvicrën, ka anuluar një marrëveshje tatimore për shkak të kësaj, të cilën Zvicra po fiton rreth 3.5 miliardë, transmeton albora.ch.

Këto marrëveshje ndihmëse u diskutuan në disa takime të përfaqësuesve të nivelit të lartë nga të dy vendet./albora.ch/

Marketing