Nga 1,300 punëkërkuesit aktualë në Zug, një përqindje relativisht e lartë prej rreth 300 personash janë punonjës të huaj. Kjo për faktin se një numër mbi mesatar i kompanive ndërkombëtare – kryesisht në sektorët e lëndëve të para, kimike dhe shërbimeve financiare – janë të vendosura në kantonin me taksa të ulëta.

Marketing

Megjithatë, sipas një raporti nga transmetuesi publik SRF, gjetja e një pune është më e vështirë atje sepse shumica e të huajve në Zug janë shumë të specializuar në fushat e tyre dhe nuk mund të kalojnë lehtësisht nga një industri në tjetrën.

Kantoni tani po ndihmon të huajt e papunë të kthehen në tregun e punës – për shembull, duke ngritur panaire pune ku punëkërkuesit takohen me rekrutuesit dhe kompanitë që kërkojnë personel.

 “Zug është një treg shumë tërheqës i punës dhe nëse ndihmojmë emigrantët e papunë, shumë mund të fitojnë përsëri një terren profesional këtu”, sipas Gianni Bomio, president i Shoqatës së Kantonit për Masat e Tregut të Punës./albora.ch/

Marketing