Sipas informacionit të OBSH-së, nënlinja XBB.1.5 e variantit të koronavirusit Omicron është në rritje në Evropë. Përhapet më shpejt se variantet e mëparshme, shkruan Blick, përcjell Albora.ch.

Marketing

Të dhënat e fundit nga disa vende në rajon kanë filluar të tregojnë për praninë në rritje të XBB.1.5, tha drejtori i Zyrës Rajonale të OBSH-së për Evropë, Hans Kluge në një konferencë për shtyp të martën në Kopenhagë.

Rastet do të zbuloheshin në numër të vogël, por janw në rritje. Ne po punojmë për të vlerësuar ndikimin e mundshëm të kësaj. Pas tre viteve të gjata të pandemisë, nuk mund të përballohet asnjë presion i mëtejshëm mbi sistemet shëndetësore.

Në lidhje me situatën e rënduar të koronës në Kinë, Kluge ndau vlerësimin aktual të autoritetit shëndetësor të BE-së ECDC se rritja e numrit të rasteve atje nuk ka gjasa të ketë një ndikim të madh në situatën epidemiologjike në Evropë. Sipas informacioneve të disponueshme, variantet që qarkullojnë në Kinë janë ato që janë parë në Evropë dhe gjetkë.

Masat mbrojtëse janë të përshtatshme

Megjithatë, nuk duhet të bëhet i vetëkënaqur, tha Kluge. Nuk është e paarsyeshme që vendet të marrin masa paraprake për të mbrojtur popullsinë e tyre. Megjithatë, shtetet që vendosin masa paraprake të udhëtimit duhet të sigurojnë që këto të jenë të bazuara në shkencë, të përshtatshme dhe jodiskriminuese.

Marketing