Këto ditë Europa, nga Mesdheu deri në Detin e Veriut, është goditur nga një valë të nxehti me temperatura më të larta se mesatarja për këtë periudhë të vitit.

Marketing

Meteorologët thonë se vala e të nxehtit erdhi jashtëzakonisht herët dhe se është një shenjë se ngrohja globale po vazhdon.

Temperaturat në maj dhe qershor arrijnë lartësitë që më parë ishin të zakonshme në Evropë gjatë ditëve të ngrohta të korrikut dhe gushtit.

“Në disa pjesë të Spanjës dhe Francës, temperaturat janë 10 gradë mbi mesataren për këtë periudhë të vitit”, tha Claire Nullis, një zëdhënëse e Organizatës Botërore Meteorologjike në Gjenevë, transmeton N1.

Paralajmërimet për zjarr në pyje janë lëshuar në të gjithë Francën. Gjatë javës së kaluar, temperatura në atë vend ka kaluar 39 gradë, ndërsa gjatë natës është jashtëzakonisht e ngrohtë.

Britania e Madhe gjithashtu regjistroi ditën më të ngrohtë të vitit deri më tani me temperatura 32.4 gradë Celsius.

Tashmë në Gjermani ka vende pune për zjarrfikësit që kanë shuar disa zjarre në pyje pranë Berlinit këto ditë dhe është paralajmëruar se vapa do të vazhdojë edhe gjatë fundjavës.

Ekspertët thonë se ngrohja globale tashmë po ndikon në reshjet dhe avullimin, gjë që ka një ndikim veçanërisht negativ në bujqësi, industri dhe kafshë të egra.

Marketing