Një mjek iu desh të merrte energji nga një makinë elektrike gjatë një operacioni. Kur energjia elektrike u ndërpre, Dr. Christopher Yang iu desh të anulonte ndërhyrjen për vazektominë ( një procedurë kirurgjikale për sterilizimin e meshkujve ose kontracepsionin e përhershëm) e një pacienti.

Marketing

Megjithatë, për shkak se kishte marrë tashmë leje nga puna, pacienti nuk donte të anulonte. Papritur, një nga anëtarët e stafit të Dr Yang bëri shaka se kirurgu mund të përdorte makinën e tij të re elektrike si burim energjie. Kështu, ai vendosi pajisjet e tij në baterinë e makinës dhe kreu  procedurën 20-minutëshe.

“Kam kryer atë që ka të ngjarë të jetë vazektomia e parë në botë me energji nga Rivian sot. Energjia në klinikë u ndërpre, pacienti nuk donte ta riprogramonte sepse ai kishte marrë tashmë leje. Elektrokauteria ishte normale, procedura shkoi mirë!”, tha doktori.

Bateria ishte në gjendje të fuqizonte një mjet elektrokauterik të përdorur për operacionin, si dhe një pajisje të vogël elektrike./abcnews.al

Marketing