Këshilltari i presidentit të Turqisë, Ibrahim Kalin thotë se vendi i tij”nuk po e mbyll derën” për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO.

Marketing

Kalin, i cili është këshilltari kryesor i presidentit për politikën e jashtme, tha se ata po e ngrinin rastin “si një çështje sigurie kombëtare” për Turqinë për shkak të “shumë organizatave terroriste” që janë të pranishme në vendet nordike”.

Kalin veçoi Stokholmin si një zonë të veçantë problematike, shkruan Skynews.

Finlanda ka sinjalizuar tashmë synimin e saj për t’u bashkuar me NATO-n dhe Suedia pritet të ndjekë shembullin.

Turqia ishte theksuar kundër bashkimit të dy vendeve.

Kalin për Reuters tha se Partia militante e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) – e cilësuar si organizatë terroriste nga Turqia, SHBA dhe BE-ja, kishte një prani “të fortë dhe të hapur dhe të pranuar” në Suedi në veçanti.

“Sigurisht që ne duam të kemi një diskutim, një negociatë me homologët suedezë”, tha ai.

Marketing