Në të kaluarën e largët, pelegrinët myslimanë vinin në qytetin e shenjtë të Mekës në këmbë. Tani, megjithatë, ata mund të vijnë me tren me shpejtësi të lartë, raporton CNN.

Marketing

Rreth 50 herë në ditë, këta shtiza të hijshme me hundë të gjatë kalojnë nëpër shkretëtirat e nxehta të Arabisë Saudite, duke arritur shpejtësi deri në 300 km/h duke transportuar pelegrinët dhe pasagjerët e tjerë.

Trenat, ndër 10 më të shpejtët në botë, janë vetëm fillimi i një rrjeti hekurudhor që pritet të zgjerohet në të gjithë mbretërinë e Lindjes së Mesme pasi investon miliarda në infrastrukturë për të nxitur turizmin dhe për të diversifikuar të ardhurat përtej naftës.

Nga Jeddah, qyteti i dytë më i madh i vendit, pelegrinët fetarë dhe udhëtarët e kohës së lirë tani mund të transferohen nga terminali i mbërritjeve të Aeroportit Ndërkombëtar të Mbretit Abdulaziz në një stacion shkëlqyes, ku trenat elektrikë të shpejtë qarkullojnë në të gjithë vendin.

Megjithëse vetëm myslimanët mund të vizitojnë Mekën, të gjithë udhëtarët mund t’i shijojnë këta trena të rinj Haramain me shpejtësi të lartë në një linjë 450 kilometra, që shtrihet përgjatë një seksioni të vijës bregdetare të Detit të Kuq të Arabisë Saudite.

Haramain do të thotë “dy faltore” në arabisht, të emërtuara për qytetet e shenjta të Mekës dhe Medinës që ndodhen në skajet e kundërta të linjës. I hapur në vitin 2018, ai gjithashtu lidh aeroportin e Jeddah, Jeddah Al-Sulimaniyah (afër qendrës së qytetit) dhe Qytetin Ekonomik të Mbretit Abdullah.

Marketing