Marketing

Maska, Covid, dezinfektues e test i shpejtë, janë bërë pjesë e rutinës për të gjithë ne gjatë dy viteve të fundit, për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Por çfarë nënkuptojnë  shkronjat C dhe T që gjenden në testet e shpejta?

Rezultati është pozitiv kur shfaqen dy vija të kuqe. Një vijë e kuqe shfaqet te C-ja dhe një vijë te T-ja. Rezultati është negativ, kur vija e kuqe shfaqet vetëm te C-ja, ndërsa te T-ja nuk duhet të shfaqet asgjë.

Testi është i pavlefshëm kur nuk shfaqet asnjë vijë e kuqe te C-ja, raporton oranews.

Shkronja C  do të thotë Kontroll  dhe T është Testi. Kur vija është te C, do të thotë që virusi nuk u identifikua

Ndërsa S-ja që shihni në fund të testit përfaqëson kampionin dhe është vendi i posaçëm i mostrës, ku vendosni pikat e mostrës.

Marketing