Blerësit zviceranë që blinin ushqime dhe produkte të tjera në vendet fqinje, kursenin mjaft para. Megjithatë, kjo praktikë nuk është më aq e dobishme.

Marketing

Fajësoni shkëmbimin e monedhës.

Vetëm pak javë më parë, franga dhe euro arritën pranë barazisë. Tani, megjithatë, euro po forcohet kundrejt frangut, me një euro që blen 1.05 franga.

Për shembull, për momentin, 5,000 franga vlen rreth 4,700 euro – me fjalë të tjera, një “humbje” prej 300 frangash në një hark kohor prej disa javësh, transmeton The Local.

Sipas Tribune de Genève, 300 euro nuk është një shumë e parëndësishme “në një kontekst të inflacionit të përgjithshëm, ku çmimet e mallrave të konsumit dhe shërbimeve personale po rriten, duke ndikuar në fuqinë blerëse të familjeve”.

Foto: Pixabay

Marketing