Pasi shoqata e pilotëve të Zvicrës dhe Aeropers nuk arritën të bien dakord për një GAV të ri, linja ajrore i propozon partnerit social një procedurë arbitrazhi jashtë gjykatës, shkruajnë mediat, zvicerane, përcjell Albroa.ch.

Marketing

Edhe pas më shumë se dy vjet negociatash intensive, shoqata e pilotëve të Zvicrës dhe Aeropers nuk ishin në gjendje të binin dakord për një marrëveshje të re kolektive të punës. Në një njoftim për media, linja ajrore shkruan: “Swiss vazhdon të besojë në partneritetin social dhe është i bindur për një zgjidhje të përbashkët në kuptimin e një kompromisi të mirë zviceran, veçanërisht pasi të dyja palët janë ende të përkushtuara për të qenë të gatshme për të negociuar”. Një zgjidhje e tillë krijon stabilitet për pilotët, kompaninë dhe klientët e Zvicrës, vazhdon kompania.

Në këtë sfond dhe në interes të një partneriteti social afatgjatë të qëndrueshëm, Swiss i propozoi sot partnerit social një procedurë arbitrazhi jashtë gjykatës. “Qëllimi i kësaj është të përpunohet një rekomandim arbitrazhi jo-detyrues në javët e ardhshme, duke marrë parasysh interesat e Aeroopers dhe Swiss”, vazhdoi linja ajrore në deklaratë.

Aeroportet bëjnë thirrje për “ofertë bashkëkohore”

Rreth një javë më parë, zëdhënësi i Aeropers, Thomas Steffen tha: “Ne ende kemi shpresë që menaxhmenti zviceran do të dalë me një ofertë bashkëkohore për pilotët.” Pas një viti negociatash, stafi nuk mund ta pranonte më krizën GAV nga kriza e Corona. Sipas Steffen, aviacioni është rikuperuar dhe Swiss ka dhënë një rezultat shumë të mirë gjysmë viti.

Edhe pse Zvicra bëri disa lëshime gjatë negociatave, në të njëjtën kohë kishte kërkesa të reja për më shumë punë dhe fleksibilitet për kompaninë në kurriz të stafit. “Ne nuk mund ta pranojmë këtë. Tani është koha për përmirësime, veçanërisht kur bëhet fjalë për planifikimin e jetës shoqërore”, thotë Steffen. Ai nuk mund të jepte detaje rreth sulmit të mundshëm, por operacionet e fluturimit nuk do të ishin më të mundshme. 

Marketing