Përbërësit e kanabisit parandaluan virusin që shkakton COVID-19 të depërtojë në qelizat e shëndetshme njerëzore.

Marketing

Është ky përfundimi i një studimi laboratorik, të botuar në “Journal of Nature Products”.

Përbërjet në kanabis trajtojnë infeksionet e coronavirus-it.

“Dy komponimet që gjenden zakonisht në kërp – të quajtur, acid kanabigerolik ose CBGA dhe acid kanabidiolik ose CBDA – u identifikuan gjatë një përpjekjeje të shqyrtimit kimik si potencial për të luftuar coronavirus-in”, thanë studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Oregonit.

Në studim, ata u lidhën me proteinat e gjetura në virus dhe bllokuan një hap që patogjeni përdor për të infektuar njerëzit.

Studiuesit testuan efektin e komponimeve kundër varianteve alfa dhe beta të virusit në një laborator.

Studimi nuk përfshin dhënien e suplementeve për njerëzit ose krahasimin e shkallës së infeksionit tek ata që përdorin komponimet me ata që nuk e përdorin.

Kërpi është një burim i fibrave, ushqimit dhe ushqimit të kafshëve.

Ekstraktet zakonisht përdoren në kozmetikë, kremra për trupin, suplemente dietike dhe ushqim.

Përbërësit e kanabisit parandaluan infeksionin COVID-19 në studimin laboratorik.

“Këto komponime mund të merren nga goja dhe kanë një histori të gjatë të përdorimit të sigurt te njerëzit”, tha Richard van Breemen, studiues me Qendrën Globale të Inovacionit të Kërpit të Shtetit Oregon.

“Ata kanë potencialin për të parandaluar dhe trajtuar infeksionin nga SARS-CoV-2”, tha ai në një deklaratë. /albora.ch/

Marketing