Një studim i ri i Zyrës Federale të Statistikave (FSO) e ka renditur Zvicrën në vendin e tretë, pas Luksemburgut dhe Norvegjisë, për sa i përket shpërndarjes së të ardhurave dhe standardit të jetesës.

Marketing

“Standardi i jetesës në Zvicër mbetet një nga më të lartët në Evropë. Kjo do të thotë se pavarësisht niveleve të larta të çmimeve, gjendja financiare e popullsisë, pas zbritjes së shpenzimeve të detyrueshme, është më komode se ajo e vendeve fqinje dhe vendeve të Bashkimit Evropian”, tha OFS.

Të ardhurat mesatare të disponueshme në Zvicër për vitin 2020 – viti i fundit për të cilin disponohen të dhëna zyrtare – ishte 2.1 herë më i lartë se ai i Portugalisë, 1.4 herë më i lartë se ai i Francës, 1.2 herë më i lartë se ai i Gjermanisë dhe 1.1 herë më i lartë se ai të Gjermanisë së Austrisë, sipas FSO-së, transmeton The Local.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing