Shumica e dhjetë personave të arrestuar për mashtrimin me certifikatën e St. Gallenit janë punonjës të përkohshëm që futën kontrabandë nëpërmjet një ndërmjetësi.

Marketing

Hetimi për 9000 certifikatat e paligjshme COVID-19 nisi shkëlqyeshëm. Sipas Prokurorisë Publike të St. Gallenit materiali prej kontrolleve në shtëpi është duke u vlerësuar.

Tashmë është e qartë se të paktën një pjesë e të arrestuarve punonin në administratë si punonjës me kohë të pjesshme. Ata nuk kanë trajnim mjekësor dhe kanë punuar në check-in si dhe në prapavijë në zyre. Një gjë të tillë e ka konfirmuar prokuroria publike.

Kualifikimi mund të nxirret nga shpalljet e punës nga qendrat e testimit që janë fshirë që atëherë, mjafton një praktikë e përfunduar tregtare përndryshe, ju keni fituar tashmë përvojë në një qendër tjetër testimi.

Hetimi i brendshëm në agjencinë e rekrutimit

Me kërkesë të Blick, një agjenci e madhe punësimi në sektorin e shëndetësisë konfirmoi se disa nga të arrestuarit ishin vendosur nga kompania.

“Ne kemi hapur një hetim të brendshëm”, thotë zëdhënësja. Por, ajo nuk tregoi më shumë. “Kemi marrë urdhrin nga kantoni, çdo rezultat komunikohet vetëm nga autoritetet hetimore”, përfundoi zëdhënsja. /albora.ch

Marketing