Banka e madhe Credit Suisse është akuzuar për lidhje me një rrjet kriminal bullgar, aktiv në veçanti në trafikun e kokainës.

Marketing

Përveç institutit, i cili mohon haptazi akuzat dy shtetas të vendit lindor dhe një ish-punonjës i Julius Bär po gjykohen, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Dënimi nuk do të jepet menjëherë, pasi procedimet pritet të zgjasin pothuajse një muaj.

Rasti është pjesë e një dosjeje hetimi zvicerane që ka vazhduar për 15 vjet, me pasoja në Bullgari, Itali, Rumani, Spanjë dhe Portugali.

Sipas padisë, Credit Suisse nuk mori të gjitha masat paraprake të nevojshme.

Veçanërisht një ish punonjës do të kishte shpërfillur treguesit e fortë të origjinës kriminale të parave të depozituara në llogaritë e hapura nga njerëz pranë Banev.

Në një deklaratë dërguar Keystone-Ats javën e shkuar, Credit Suisse kundërshtoi “në mënyrën më absolute të gjitha akuzat e bëra në këtë rast lidhur me administrimin e kaluar”, duke i quajtur ato “jo të qëndrueshme”. /albora.ch/

Marketing