Shitësit e produkteve ushqimore që përmbajnë kanabis, ekstrakte kanabisi ose me përmendjen CBD në etiketë nuk përputhen me detyrimet e tyre ligjore të vetë kontrollit, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Marketing

Kjo mbështetet nga Shoqata e Kimistëve Kantonalë Të Zvicrës, e cila analizoi 100 produkte, ku rezultati ishte se 85 nuk ishin në përputhje dhe 73 u ndaluan nga shitja.

Në një shënim të lëshuar, shoqatës i vjen keq që tregtarët nuk mbrojnë konsumatorët dhe e quan situatën “katastrofike”.

Ndalimi i shitjeve kishte të bënte kryesisht me vajrat CBD: 43 të ndaluara nga 46 të analizuara.

Përveç vajrave CBD, kimistët kantonalë analizuan shtesat ushqimore, infuzionet e hempës, përtypjen e çamçakëzit dhe çokollatën, të gjitha këto si pjesë e një fushate kombëtare.

Tanimë varet nga ata që janë përgjegjës për marketingun e këtyre produkteve për të përmirësuar gjendjen./albora.ch/

Marketing