AI (Artificial Intelligence) concept. Communication network.

Përdoruesit mesatarë të kompjuterëve, tabletave ose smartfonëve shpesh hapin profile të përdoruesve për rrjete, shërbime dhe platforma të ndryshme online.

Marketing

Qoftë pazar, përdorimi i rrjeteve sociale, njerëzit hapin forma të ndryshme profilesh, disa prej të cilave janë të përkohshme sepse ishin të nevojshme për një veprim një herë, ndërsa ka nga ato që janë të përhershme dhe zakonisht këto janë faqe interneti që ata shpesh i përdorim ne.

Duhet theksuar se disa profile kanë një shkallë më të lartë rëndësie në krahasim me të tjerët, si p.sh. një profil Google, apo një profil për shërbimet bankare dhe transaksionet e parave në blerjet online ku duhet të fusim informacionin që gjendet në kartën bankare.

Në shumicën e rasteve, përdoruesit e perceptojnë hapjen e profileve të tilla si një proces të mundimshëm dhe që kërkon shumë kohë dhe shpesh përdorin futjen e një emri përdoruesi dhe fjalëkalimi sa më shpejt të jetë e mundur. Fjalëkalimi është një proces veçanërisht delikat, sepse emaili i dikujt mund të aksesohet në mënyra të ndryshme, kështu që për dikë që dëshiron të arrijë te të dhënat tuaja dhe profilin e përdoruesit, e vetmja gjë që mbetet është të thyejë fjalëkalimin.

Një nga gabimet më të mëdha që bëjnë përdoruesit është futja e shpejtë e një fjalëkalimi, dhe hakerët e ndjekin atë, kështu që ata ndodh që të kenë bazat e tyre të të dhënave të fjalëkalimeve që përdoruesit përdorin më shpesh.

Kështu, një listë e fjalëkalimeve që përdoruesit përdorin më shpesh u shfaq në rrjetin e errët.

Këtu është një listë e 20 fjalëkalimeve më të zakonshme:

1. 123456

2. 123456789

3. Qwerty

4. Fjalëkalimi

5. 12345

6. 12345678

7. 111111

8. 1234567

9. 123123

10. Qwerty123

11. 1q2w3e

12. 1234567890

13. PARAKTUAR

14. 0

15. Abc123

16. 654321

17. 123321

18. Qwertyuiop

19. Të dua

20. 666666

Nëse përdorni ndonjë nga këto fjalëkalime, duhet t’i ndryshoni ato, pasi ekziston mundësia që profili juaj i përdoruesit të jetë komprometuar, veçanërisht nëse ai përmban informacione të rëndësishme personale ose që lidhen me llogarinë tuaj bankare.

Si të krijoni një fjalëkalim?
Kur futni fjalëkalime, rekomandohet gjithmonë që ato të jenë më të gjata se numri minimal i lejuar i karaktereve dhe të përdoren karaktere më pak të shpeshta si shenjat e pikësimit ose simbolet. Në mënyrë shqetësuese, përdoruesit dinë të përdorin fjalëkalimet e formuara lehtësisht për profile të shumta përdoruesish, gjë që duhet të shmangni. Nëse hakerat tashmë kanë akses në një profil përdoruesi, duke përdorur fjalëkalime të ndryshme për të tjerët, ne të paktën mund të parandalojmë që të ndodhin më shumë dëme.

Gjatë krijimit të një fjalëkalimi, përdoruesit nuk duhet të përdorin informacione që mund të gjenden publikisht, si emri, mbiemri, data e lindjes, adresa e emailit, etj. Disa, megjithatë, rekomandojnë softuer gjenerues të fjalëkalimeve që do të bëjë punën për ju dhe kështu do të rrisë sigurinë e profileve tuaja të përdoruesve.

Marketing