Mbi 150 persona mbajtën radhë një natë më parë në Dublin parë të parë një shtëpi që jepej me qira, ndërsa Irlanda po përballet me një krizë të strehimit. Një radhë e gjatë u formua përgjatë rrugës St Brendans në Dublin të martën për të parë shtëpinë me tre dhoma gjumi.

Marketing

Edhe pasi perëndoi dielli, kishte ende dhe 50 persona që prisnin të shihni shtëpinë që kushtonte 1850 euro në muaj.

Ekonomia e Irlandës po lulëzon pas pandemisë me politikat favorizuese të taksave të ofruara për kompanitë teknologjike dhe farmaceutike. Pas pandemisë, të ardhurat nga taksat janë rritur me 8 miliardë euro vetëm për shkak të politikave favorizuese.

Por tashmë ky shtet është duke u përballur një krizë të vërtetë strehimi, pasi numri i punonjësve të ardhur pas pandemisë është rritur ndjeshëm. Kjo gjë ka sjellë rrjedhimisht edhe rritjen e ndjeshme të çmimeve për shtëpitë./A2CNN

Marketing