“Në përgjigje ndaj pushtimit rus, NATO ka të paktën 30 avionë aleatë në qiell gjatë gjithë kohës në Evropën Lindore”, shkruan në profilin zyrtar në Twitter.

Marketing

Evropa Lindore mund të jetë e sigurt, të paktën duke gjykuar nga  të dhënat e NATO-s dhe numri i avionëve që ruajnë qiejt e Aleatëve. 

“Në përgjigje ndaj pushtimit rus, NATO ka të paktën 30 avionë aleatë në qiell gjatë gjithë kohës në Evropën Lindore”, shkruan në profilin zyrtar të aleancës në Twitter.

Nga Estonia në veri deri në Bullgarinë në jug, qiejt e tyre ruhen nga avionë ushtarakë nga Shtetet e Bashkuara, Spanja, Gjermania, Italia dhe aleatë të tjerë.

“Të gjitha për të parandaluar agresionin rus kundër anëtarëve të NATO-s,” shtoi aleanca.

Dhe në të vërtetë, është një përzierje e paprecedentë e avionëve luftarakë, zbulues dhe mbështetës. Ekziston F-35 amerikan i destinuar për mbështetje të afërt ajrore, Eurofighters britanikë, italianë dhe gjermanë, F-18 spanjoll dhe shumë të tjerë.

FOTO: Pixabay / Ilustrim

Marketing