Verës po i vjen fundi. Për shumë pushues ky vit ka sjellë disa probleme të ngritura nga Dhoma e Punës, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch.

Marketing

Shumica e pushuesve janë kthyer – dhe disa kishin probleme me ta. Në një anketë, Dhoma e Punës pyeti se cili ishte emocioni më i madh në verën e vitit 2022.

Linjat ajrore si problemi kryesor

Probleme të përhershme me fluturimet – pothuajse çdo i dyti person u mërzit nga linjat ajrore – fluturime të anuluara, të vonuara dhe probleme me çmimin. Mangësitë në akomodim, ushqim dhe zhurmë ngjallën shqetësim në paketat e turit. Në rastin e portaleve të agjencive online, qasja e dobët e kompanive dhe faturimi jo transparent i tarifave ishin pengesa. Këtë e tregon një analizë aktuale e AK-së me 377 ankesa për pushime.

Shoqata për Informim të Konsumatorëve (VKI) ka vlerësuar ankesat për pushime të pranuara në emër të AK-së nga mesi i qershorit deri në fillim të gushtit. Janë shqyrtuar në detaje 377 ankesa nga konsumatorët me gjithsej 469 probleme.

Në krye të listës është zemërimi për fluturimet: Nga 377 ankesat për pushime, pothuajse gjysma (pothuajse 46 për qind) silleshin rreth fluturimeve. Bëhej fjalë kryesisht për fluturime të anuluara, veçanërisht të zakonshme me AUA dhe WizzAir. Vonesat e fluturimeve dhe problemet me çmimin – mbi të gjitha tarifa e paligjshme e check-in dhe bagazhet e humbura ose të vonuara – shkaktuan pakënaqësi dhe stres.

Mangësitë në akomodim

Çdo kërkesë e pestë (rreth 21 përqind) ishte për paketa turne ose lundrime. Prej tyre, rreth një e katërta u ankuan për probleme në destinacionin e pushimeve, si mungesë akomodimi, ushqimi, plazhi, kujdesi për fëmijët apo ndotja akustike. Rreth 23 për qind kishin probleme me anulimin. Pothuajse 18 për qind ishin të mërzitur për ndryshimet e shërbimit përpara udhëtimit, për shembull oraret e ndryshme të nisjes.

Rezervimi i një udhëtimi në internet është praktikë e zakonshme – 80 për qind e ankesave të marra janë rezervuar online. Ankesat përbënin pothuajse 12 për qind, nga njëra anë për shkak të vështirësisë në arritjen e tyre në rast problemesh dhe pyetjesh, dhe nga ana tjetër për shkak të faturimit jo transparent të tarifave.

Marketing