Marketing

Nuk ka pasur një lëvizje kaq të madhe të refugjatëve në Evropë që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. Nevoja është e madhe, si dhe dhembshuria dhe solidariteti i qytetarëve zviceranë, por, jo kudo njësoj. Kantonet si Schwyz dhe Zug janë bujarë, ndërsa Lucerni jo.

Kantonet kanë reaguar ndaj luftës dhe kanë shfajësuar ndihmën urgjente. Kantoni i Lucernit gjithashtu njoftoi të martën se do të dhurojë 120,000 CHF në ndihmë organizatave të tilla si Caritas ose Kryqi i Kuq Zviceran. Fondet synojnë të ndihmojnë njerëzit që po ikin për shkak të luftës. Kantoni i Lucernit dëshiron t’ju “ndihmojë në këtë krizë të madhe”, tha drejtori i financës Reto Wyss.

Lucerni shpenzon vetëm 28 centimetra për banor

Një shumë, megjithatë, e vendosur është shumë e ulët, thotë këshilltarja kantonale e PS-së Anja Meier. 

“Ne kishim shpresuar paraprakisht se kjo shumë do të ishte më e lartë. Sidomos duke pasur parasysh paratë e taksave prej 400,000 frangash që kantoni premtoi së fundmi për kazermat e reja për Gardën Zvicerane në Romë . Përfitimi i këtyre dy donacioneve nuk do të ishte në asnjë proporcion.Krahasuar me kantonet e tjera, kjo shumë e mirëpritur por modeste duket e diskutueshme si shenjë solidariteti”, thotë Meier.

“Kantoni dërgon një sinjal koprracie”

“Kantoni dëshiron të dërgojë një shenjë solidariteti, por në të njëjtën kohë dërgon një sinjal koprraci ndaj njerëzve që kanë nevojë urgjente për mbështetjen tonë”, thotë Meier. Prandaj ajo kërkon që shuma të rritet sa më shpejt të jetë e mundur në të paktën një frangë për banor të Lucernit. 

Meier shtoi se PS do të monitorojë nga afër veprimet e mëtejshme të qeverisë dhe në varësi të zhvillimeve do të rezervojë të drejtën për të ndërmarrë nisma parlamentare. 

“Kështu që mbështetja e kantonit për popullin në Ukrainë, në të vërtetë e bën drejtësinë për krizën humanitare. Ngjarjet e përmasave të tilla kërkojnë gjithashtu një sinjal përkatës nga një qeveri e Lucernit”, përfundoi ajo /albora.ch/

Marketing