Komisioni i Vatikanit, i cili supozohet të dorëzojë raporte vjetore për parandalimin e abuzimit të fëmijëve në Kishën Katolike, nuk do të publikojë raportin e parë para vitit 2024, njoftoi sot Sekretariati i Vatikanit.

Marketing

Papa Françesku urdhëroi Këshillin Papnor për Mbrojtjen e të Miturve në prill të prodhonte raporte, raportoi Reuters.

Abuzimi seksual dhe skandalet e mbulimit e kanë pushtuar Kishën Katolike prej 1.35 miliardë anëtarësh për dekada, duke minuar autoritetin e saj moral dhe duke dëmtuar anëtarësimin, shtoi agjencia britanike e lajmeve.

Transparencë më e madhe, procedura të reja për raportimin e abuzuesve dhe dënime më të rrepta për abuzuesit dhe ata që nuk i dënojnë janë pjesë e tolerancës zero të Papa Françeskut për abuzimin e të miturve.

“Ne nuk besojmë se do të kemi të gjitha të dhënat e mbledhura deri në vitin 2024,” tha sekretari i komisionit Andrew Small.

Ai shtoi se komisioni, i cili ka 20 anëtarë fetarë, duke përfshirë një avokat për viktimat e abuzimit, do të nxjerrë një raport të pjesshëm mbi planin në vitin 2023.

Ai gjithashtu theksoi se nuk është i sigurt se sa të dhëna praktike do të ketë, por prandaj raporti për vitin 2024 do të ketë “vlerësime se ku ka boshllëqe, vrima dhe mangësi”./Euronews.al

Marketing