Marketing

Qyteti i Cyrihut po rritet. Siç shkruan “Stadt Zürich Statistics”, qyteti në Limmatt kishte 436,332 banorë në fund të vitit 2021. Në vitin 2020 ishin 1596 më pak.

3848 persona janë ende të zhdukur për të thyer rekordin e popullsisë të vitit 1962. Ndryshe nga raportimet e ndryshme, statistikat aktuale nuk konfirmojnë një eksod nga qyteti. Sepse në lidhje me Coronën, teza e një fluturimi urban të lidhur me pandeminë u diskutua vazhdimisht.

Megjithatë, fakti është se gjithnjë e më shumë njerëz janë larguar nga qyteti i Cyrihut gjatë dekadës së fundit. Me përjashtim të një rënie të shkurtër në vitin 2017, numri i njerëzve që largohen është rritur në mënyrë të vazhdueshme. Ky trend është dobësuar sërish që nga viti 2020 dhe fillimi i pandemisë së koronës.

Numri në rritje i njerëzve që largohen duhet të trajtohet me kujdes, sepse në të njëjtën kohë qyteti i Cyrihut është rritur vazhdimisht që nga viti 2011.

Numri i nisjeve ishte më se kompensuar nga të ardhurit e rinj. Vitin e kaluar, emigracioni dhe emigracioni ishin pothuajse në të njëjtin nivel.

Siç shkruan kantoni i Cyrihut në një deklaratë, lëvizjet mund të jenë gjithashtu rezultat i rënies së aktivitetit të ndërtimit të banesave në qytetin e Cyrihut. Prandaj, qyteti nuk do të ishte bërë më pak tërheqës, por thjesht do të ofronte shumë pak hapësirë ​​të re jetese.

Krahas imigrimit, në rritjen e popullsisë rol luan edhe lindshmëria. Edhe pse numri i lindjeve është rritur lehtë që nga viti 2017, qyteti nuk po flet për një baby boom, sepse rritja e të porsalindurve është vetëm 2 për qind krahasuar me një vit më parë.

Vjeljet e tjera luajnë një rol shumë më të madh. Adoleshentët e lindur në vitet 2000 jo vetëm që rritën popullsinë, por edhe rinovuan qytetin. Numri i 10 deri në 19 vjeç është rritur me 20 për qind që nga viti 2013, sipas Statistikave të Qytetit të Cyrihut.

Ndryshe është situata për banorët e moshuar të Cyrihut. Për 10 vjet ka pasur gjithnjë e më pak 80-vjeçarë e lart. Arsyeja për këtë është e qartë, ndërkohë që grupet ndërluftëra ishin ende në lulëzim, ato u pasuan nga grupet e bebeve të Luftës së Dytë Botërore./albora.ch/

Marketing