Të huajt në Zvicër vaksinohen me një normë më të ulët ata të lindur në Zvicër, me shkallë veçanërisht të ulët në mesin e emigrantëve nga shtetet e Ballkanit.

Marketing

Rreth 25 për qind e banorëve të Zvicrës janë të huaj. Në total, të huajt vaksinohen me një shkallë më të ulët se homologët e tyre të lindur në Zvicër, megjithëse shkalla e vaksinimit ndryshon në mënyrë të konsiderueshme në varësi të vendit nga janë njerëzit, transmeton albora.ch.

Shkalla e personave të lindur në Zvicër që kanë pasur të paktën një dozë të vaksinës në sondazh është 78 për qind.

Në total, 37 për qind e njerëzve nga Ballkani thanë se nuk do ta marrin kurrë vaksinën, krahasuar me 20 për qind të zviceranëve.

Shumë të huaj janë më pak të njohur me sistemin shëndetësor zviceran dhe kryejnë një sërë punësh manuale, gjë që e bën më të vështirë gjetjen e kohës për t’u vaksinuar, transmeton tutje albora.ch.

Prandaj ata kanë më pak akses në fushatë dhe janë më pak fleksibël në orarin e tyre të vaksinimit.

Fushatat e vaksinimit të autoriteteve janë shumë pak të synuara ndaj popullatës së punës, të rinjve dhe emigrantëve, të cilët janë të përfaqësuar në mënyrë disproporcionale në dy grupet e para.

Gjithashtu, sondazhi i Sotomo zbuloi se njerëzit me më pak arsim dhe të ardhura më të ulëta në përgjithësi ngurrojnë të vaksinohen dhe shumë emigrantë bëjnë pjesë në këtë kategori./albora.ch/

Marketing