Gjatë një interviste televizive prezantuesi i RTE, David McCullagh me ambasadorin rus në Irlandë bërë viral në twitter.

Marketing

Gazetari foli me ambasadorin rus në Irlandë, Yury Filatov, ndërsa trupat ruse vazhdojnë të pushtojnë Kievin. Mijëra njerëz vlerësuan bisedën intensive të McCullagh me z. Filatov që vazhdoi për më shumë se gjashtë minuta.

Filatov e përshkroi atë që po ndodhte si “çështje emocionale” dhe një “krizë humanitare” me McCullagh duke e korrigjuar atë duke thënë se është “një krizë humanitare në Ukrainë”. Prezantuesi i lajmeve tha se ambasadori po jepte “versionin rus të ngjarjeve” të cilat janë “mashtruese” transmeton albora.ch.

Ai gjithashtu pyeti “pse qeveria jonë e argëton prezencën tuaj këtu kur jeni duke vepruar si apologjist për masakrën?’’

Z. Filatov u përgjigj: “Është një pyetje e mirë. Ju mund të pyesni qeverinë tuaj. Është në dorën e tyre. Unë mund të largohem në çdo kohë.”

Përdoruesit e Twitter përshëndetën prezantuesen dhe thanë se kjo intervistë duhet të përhapet në mbarë botën “larg e gjerë”. Njëri tha: “Shikimi i paçmuar. Mendova se David donte të kalonte përmes ekranit për ta kapur.”

Një tjetër shkroi në Twitter: “Intervistë e shkëlqyer, krejtësisht e patrembur dhe absolutisht tërheqëse. Faleminderit David McCullagh.”

Përdorues të tjerë postuan: “Uau, është tronditëse që iu desh një prezantuesi i lajmeve për të nxitur largimin e tij. Bravo David McCullagh.”

“Shumë pak gazetarë do të kishin aftësinë dhe këmbënguljen e Davidit tonë për të marrë një Ambasador të këtij statusi. Ky është pikërisht lloji i presionit hetues që duhet të përballen të gjithë përfaqësuesit rusë. Opinioni publik mund të ndikojë dhe shpresojmë se do të ndikojë.”

“I freskueshem kur shoh se David McCullagh ka rindezur aftësitë e tij gazetareske ndërsa intervistonte ambasadorin rus në Irlandë.”

“Kjo është ajo që na ka munguar gjatë dy viteve të fundit pasi kemi dëgjuar biseda komode në RTE.”

“Punë e shkëlqyer, David. Ndërprerjet ishin plotësisht të justifikuara përballë një mashtrimi të tillë të pambrojtur. Maja e kapelës për shenjën jashtë. E bukur.”

Marketing