Të gjitha bankat ruse që tashmë janë sanksionuar nga komuniteti ndërkombëtar janë prekur. Nëse është e nevojshme, duhet të shtohen edhe banka të tjera ruse.

Marketing

Kjo duhet t’i ndërpresë këto institute nga flukset financiare ndërkombëtare, të cilat do të kufizonin masivisht aktivitetet e tyre globale. Përjashtimi i institucioneve financiare ruse nga Swift konsiderohet si një lloj “bombë ekonomike nukleare’’.

Zbatimi i shpejtë i sanksioneve

Gjithashtu, duhet të krijohet një grup pune me përfaqësues nga SHBA dhe Bashkimi Evropian për të garantuar zbatimin e shpejtë të sanksioneve dhe për të ngrirë pasuritë e individëve të sanksionuar, familjeve dhe kompanive të tyre transmeton albora.ch.

Prandaj, vendet theksuan gatishmërinë e tyre për të marrë masa të mëtejshme nëse Rusia nuk i jep fund sulmit të saj ndaj Ukrainës dhe rrjedhimisht ndaj rendit evropian të paqes.

Putin ka zgjedhur një kurs që synon shkatërrimin e Ukrainës. Por duke e bërë këtë ai po shkatërron gjithashtu të ardhmen e vendit të tij”, tha presidentja e Komisionit të BE-së, Ursula von der Leyen. Sanksionet e reja po i imponojnë Rusisë kosto masive.

“Efektet erozive”

Rusia do të vazhdojë të jetë e izoluar nga sistemi financiar ndërkombëtar dhe nga ekonomitë perëndimore. Puna vazhdon për të kufizuar aftësinë e Putinit për të financuar makinën e tij të luftës. Putini nuk lejohet gjithashtu të përdorë gjoksin e tij të luftës.

Përveç kësaj, mundësitë financiare të oligarkëve rusë do të kufizoheshin. Masat do të kishin “efekte gërryese” në ekonominë ruse./albora.ch/

Marketing