Në qoftëse keni në plan të shkoni në Zvicër atëherë është mirë që të interesoheni për vizat e punës, vizat për të jetuar, vizat turistike, vizat për të studiuar etj.

Marketing

Çështjet e emigracionit në Zvicër kanë qenë të tensionuara pas një referendumi për të lejuar atë kundër lëvizjes së lirë në vendet e BE-së.

Zvicra nuk është pjesë e BE-së, por së bashku me Islandën, Lihtenshtajninë dhe Norvegjinë formon Shoqatën Evropiane të Tregtisë së Lirë, Zvicra është gjithashtu një nga 26 vendet që përbëjnë zonën e Shengenit, kanë një vizë të përbashkët dhe nuk kanë kontrolle kufitare mes tyre, kështu që cilido nga këto kombësi mund të udhëtojë lirisht në Zvicër.

Sipas Aktit të Lirisë së Lëvizjes, pothuajse të gjithë shtetasit nga vendet e BE-së kanë të drejtë të lëvizin në Zvicër, edhe pse ata duhet të regjistrohen për të punuar dhe të aplikojnë për leje qëndrimi për shumë se tre muaj.

Megjithatë ka disa rregulla të posaçme për anëtarët e rinj të BE-së, duke përfshirë shtetasit bullgarë, rumunë dhe kroatë. Pothuajse të gjithë të tjerët kanë nevojë për vizë për tëhyrë në Zvicër dhe një leje qëndrimi zvicerane për çfarëdo qëllimi dhe autorizimin për të punuar.

Marketing