Nëse vëreni ndryshime në lëkurën tuaj, mund të zbulojnë shumë për gjendjen tuaj mendore.

Marketing

Shumë shqetësime dhe mendime negative që ju vijnë në mendje gjatë ditës ndikojnë shumë në shëndetin e organizmit, dhe ato shfaqen menjëherë në lëkurë.

Disa emocione janë gjithashtu të shtypura thellë, kështu që ju e keni të vështirë t’i njihni, dhe tani do të jetë shumë më e lehtë për ju, pasi të shikoni shprehjen tuaj në pasqyrë.

Këtu janë reagimet e lëkurës që lidhen më shpesh me probleme të shëndetit mendor:

Trauma – skuqje, inflamacion

Depresioni dhe trishtimi – lëkura e thatë

Ankthi – kruajtje dhe skuqje

Rritja e stresit – aknet, ekzema, psoriaza

Shtypni zemërimin dhe pakënaqësinë – lëkura e thatë

Zemërimi dhe agresioni – reaksione alergjike, kruajtje, inflamacion

Rritja e emocioneve (pozitive dhe negative) – skuqje, rosacea

Mos i lini pas dore problemet e këtij lloji, vetëm sepse asgjë nuk ju lëndon. Shëndeti mendor është po aq i rëndësishëm sa shëndeti fizik, prandaj përkushtojuni vetes.

Marketing