Kreu në largim i sekretariatit të migracionit të Zvicrës thotë se vendi duhet të shohë rreth 15,000 aplikime për azil vitin e ardhshëm, nga 14,500 të paraqitura në vitin 2021, pasi më shumë emigrantë përpiqen të kalojnë Mesdheun midis Afrikës së Veriut dhe Italisë.

Marketing

Mario Gattiker, i cili largohet nga posti i tij në Sekretariatin Shtetëror për Migracionin në fund të muajit, thotë se ka gjithashtu një probabilitet më të madh që Zvicra mund të shohë deri në 25,000 kërkesa për azil në vitin 2022, shkruan Swissinfo, përcjellë albora.ch.

Migrimi është ngadalësuar si rezultat i pandemisë me Covid-19, tha ai për Blick, por nëse kriza shëndetësore lehtësohet deri në pranverë, më shumë njerëz do të jenë në lëvizje.

Paqëndrueshmëria politike në pjesë të botës ku një situatë e keqe ekonomike është përkeqësuar nga pandemia mund të kontribuojë gjithashtu në një rritje të numrit të migracionit. Vetëm këtë vit tre grusht shtete kanë ndodhur në Afrikën Perëndimore – në Mali, Çad dhe Guinea – theksoi ai.

Megjithatë, Agjencia e OKB-së për Refugjatët, UNHCR, ka kritikuar Zvicrën për rregullat e saj “kufizuese” të azilit, veçanërisht kur bëhet fjalë për njerëzit që ikin nga lufta civile. /albora.ch/

Marketing